Magento Admin wachtwoord herstellen

Het kan gebeuren dat je het wachtwoord van de Magento administrator niet meer weet. Via een paar handelingen kun je het wachtwoord herstellen.

1. Open de database tool phpMyAdmin. Meestal kun je dit doen via de web hosting beheeromgeving (zoals DirectAdmin). In DirectAdmin open je de pagina met MySQL-beheer, daarna kun je klikken op phpMyAdmin.

2. In phpMyAdmin zie je aan de linkerzijde een overzicht met databases. Selecteer de database die je gebruikt voor je Magento webwinkel.

3. Nu zie je alle database-tabellen in de Magento database. Zoek de tabel admin_user.

4. Aan de rechterzijde verschijnt nu een overzicht met gebruikers. Vind de gebruiker waarvan je het wachtwoord bent vergeten, en klik op Wijzig (of Edit).

Magento Admin Password Wijzigen

6. Zoek het veld password. In de dropdown ernaast (onder Functie) kies MD5.

7. Verwijder het versleutelde wachtwoord in het invoerveld, en vul je nieuwe wachtwoord in.

7. Vervolgens klik je op Opslaan (of Go).

Nu kun je inloggen met je nieuwe wachtwoord!

Reageren is niet (meer) mogelijk.