Webhosting voor Magento

Wat is de beste Magento webhosting provider? Dit is een vraag waar veel Magento webwinkeliers een antwoord op zoeken. Vooral wanneer je net begint met een Magento webwinkel is het lastig kiezen, maar ook wanneer je al een tijdje een webwinkel draait en merkt dat je webwinkel traag reageert dan kan het handig zijn om eens te kijken naar een goede webhosting provider.

We weten allemaal dat Magento is uitgegroeid to het meest krachtige webwinkel platform. Het is een open-source platform, gebaseerd op het Zend Framework. Helaas mag Magento ook worden gezien als een zwaargewicht onder de webwinkel platformen, want Magento vraagt veel van de webserver waarbij overbelasting op de loer ligt.

Het vinden van goede (en betaalbare) Magento webhosting is noodzakelijk wanneer je een stabiele en snel te laden Magento webwinkel wilt draaien. Het doel van dit artikel is om je inzicht te geven over de zaken die je zou moeten overwegen bij het kiezen van een Magento webhosting provider. Ook delen we onze favoriete webhosting providers met je.

Het is zeker niet gemakkelijk om als beginnende webwinkelier met een klein budget een geschikte hosting provider te vinden. Het is aan te raden om je goed te verdiepen in de verschillende mogelijkheden die door webhosting providers worden aangeboden.

Gedeelde webhosting of een eigen server?

De meeste Magento webwinkels worden gehost op een gedeelde webserver. Dit betekent dat er op dezelfde server wordt gedeeld met meerdere Magento webwinkels. Over het algemeen is gedeelde webhosting de goedkoopste oplossing. Voor beginnende webwinkels met een klein assortiment is gedeelde hosting de beste keuze. Voor gedeelde webhosting betaal je tussen de 5 en 40 euro per maand.

Ben je van plan om groots uit te pakken, bijvoorbeeld door het starten van een grootse advertentiecampagne? Of draai je al een tijdje mee met je webwinkel en ontvang je een vaste stroom bezoekers in je webwinkel? Dan zou je kunnen overwegen om te kiezen voor een dedicated hosting. Dit betekent dat je een eigen server hebt, of een 'virtuele' eigen server. Een eigen dedicated server is wat het is, een server die je niet hoeft te delen met andere gebruikers. Bij een virtuele eigen server wordt een server opgesplitst in diverse kleinere 'virtuele' servers (VPS). Iedere VPS krijgt een vast deel aan resources toegewezen.

Een van de voordelen van VPS is de schaalbaarheid. Je kunt eenvoudig je server uitbreiden met extra rekenkracht (CPU's), schijfruimte of RAM-geheugen. Met een VPS kun je meegroeien met het succes van de webwinkel.

Een nadeel van een eigen dedicated of virtuele server is dat je deze ook zelf moet beheren, bij sommige providers kun je kiezen voor een Managed server, waarbij technische specialisten je server up-to-date houden, monitoren en onderhouden. Hier betaal je uiteraard wel een fee voor.

Magento Webhosting Providers

De webhosting providers hieronder ondersteunen Magento en bieden Magento geschikte hosting aan in verschillende prijsklassen. De webservers van deze providers voldoen aan alle eisen van Magento, en de medewerkers zouden in staat moeten zijn om je te helpen bij het oplossen van Magento gerelateerde problemen.

Versio

Prijstechnisch een uiterst scherp geprijsde web hosting provider met een speciaal Magento pakket voor slechts 5 euro per maand. Zeer geschikt voor kleine, beginnende webwinkeliers die Magento vooral willen uitproberen. www.versio.nl

TransIP

Deze provider biedt schaalbare en hoge kwaliteit VPS (virtuele privé server) web hosting aan, prima geschikt voor Magento. Groot voordeel is dat BladeVPS eenvoudig kan worden uitgebreid, dus je kunt klein beginnen en afhankelijk van het succes van je webwinkel kun je eenvoudig bijschalen met extra processorkracht en werkgeheugen. Mijn advies is om wel goed van start te gaan, en te kiezen voor een VPS met voldoende werkgeheugen zoals bijvoorbeeld BladeVPSx8. www.transip.nl

Byte

Een van de grootste Magento hosting providers in Nederland. Hypernode is voor Magento geoptimaliseerd VPS hosting. Uiterst schaalbaar, en goed in te stellen. Wel met een fors prijskaartje, maar daar krijg je wel uiterst betrouwbare web hosting voor terug met ongekende service. www.byte.nl

Skyberate

Nog een grote jongen onder de Magento webhosters. Skyberate biedt verschillende pakketten, met gedeelde hosting al vanaf 10 euro per maand. www.skyberate.nl

Reageren is niet (meer) mogelijk.