Nederlands Taalpakket installeren

Nu Magento is geïnstalleerd wil je natuurlijk ook de Nederlandse taal installeren in je webwinkel. Alhoewel de installatie wel in het Nederlands is wordt het Nederlands taalpakket niet standaard meegeleverd met de Magento software. Je moet dit zelf installeren. Het is gelukkig niet moeilijk om dit te doen.

Stap 1, Download de taalbestanden.

Ik werk zelf altijd met de taalbestanden van h-o.nl. Er zijn meerdere vertalingen beschikbaar voor Magento, maar het voordeel van deze taalbestanden is dat zijn inclusief de e-mail vertalingen zijn.

Je kunt de taalbestanden downloaden door te surfen naar
https://github.com/ho-nl/Ho_nl_NL

Magento Taalpakket Downloaden

Magento Taalpakket Downloaden

Klik rechtsonder op de button Download ZIP.

Stap 2, bestanden uitpakken en uploaden

Pak het Ho_nl_NL-master.zip bestand uit op je eigen computer.

Vervolgens open je je FTP programma, en upload je de map app naar de hoofdmap (public_html) van je Magento installatie op de web server.

Magento Taalpakket uploaden naar web server

Magento Taalpakket uploaden naar web server

Stap 3, Activeren

Het enige wat je nu nog moet doen is uitloggen van de Magento backend. Daarna log je opnieuw in. Simpel 🙂

Stap 4, Winkelzicht aanmaken voor het Nederlands

Om de Nederlandse taal ook in de webwinkel te kunnen gebruiken moet je een winkelzicht aanmaken voor deze taal. lees dan even de tekst in het boxje.

Open de Magento backend door naar www.domeinnaam.nl/admin te surfen. Je moet je gebruikersnaam en wachtwoord invullen om in te kunnen loggen.

In het menu selecteer je het menuitem Systeem. Er verschijnt een submenu, kies in dit submenu voor Configuratie.

Het tabblad Algemeen wordt geladen. Onder de sectie Landenopties zie je als standaardland de Verenigde Staten ingesteld staan. Verander dit in Nederland of België, en klik op Configuratie opslaan.

Nu gaan we de Nederlandse taal toevoegen als taal voor de webwinkel.

Klik nu linksboven op Beheer winkels. Klik op Winkelzicht Aanmaken.

Neem de gegevens over van deze afbeelding:

Nieuw winkelzicht maken voor het Nederlands

Nieuw winkelzicht maken voor het Nederlands

Open nu de winkel met de Winkelnaam Main Website Store. Bij Standaard Winkelzicht selecteer je Nederlands.

Open het winkelzicht 'English', en vul bij Sorteervolgorde een '1' in. Nederlands zal nu altijd bovenaan in de lijst met talen verschijnen.
Wil je het Nederlands als enige taal gebruiken in je webwinkel? Selecteer dan het winkelzicht met de te verwijderen taal en klik op 'Winkelzicht verwijderen'. Herhaal dit voor de andere talen.

Stap 5, Je Magento thema activeren voor de Nederlandse taal

Per winkelzicht apart moet het thema worden geactiveerd. Aangezien we Nederlands hebben toegevoegd, moeten we dit ook activeren voor de Nederlandse taal.

Theme ontwerp toepassen voor Nederlands

Theme ontwerp toepassen voor Nederlands

Ga naar Systeem > Ontwerp en klik op de button Design-wijziging toevoegen.

Selecteer bij Winkel: Nederlands,
En bij Eigen ontwerp: theme123.

Klik op Opslaan.

Stap 5, Cache vernieuwen.

Heb je de cache niet uitgeschakeld? Ga dan naar System > Cache Management. Selecteer alle caches door op Select All te klikken. Selecteer Refresh als Action en klik op Submit.

 

 

24 Responses

 1. Bedankt voor de handleiding. Ik heb dit net gedaan, maar nu staat er op de Nederlandse site: There was no Home CMS page configured / found.

  Ik ga naar CMS -> Pagina’s en daar pas ik de Home ook aan in Nederlands, maar daar wil hij niet veranderen in Nederlands. Weet jij hoe dit zit?

  • Heb je via CMS > Pagina’s een pagina aangemaakt met als URL key ‘home’ en winkelzicht Nederlands?

 2. Mmm… verleden week nog geinstalleerd op 1.9.0 en werkte prima…
  Nu net op 1.9.1 en werkt niet….helaas

  • Ik heb het het geprobeerd in een schone Magento 1.9.1.0 installatie én in een zojuist geüpgrade bestaande webwinkel (van 1.9.0.1 naar 1.9.1.0), zonder problemen. Gebruik je miscshien een specifieke configuratie?

 3. Mijn engelse winkelview is ook in het nederlands? Hoe kan dat dan

  • Dat komt omdat je Nederlands als standaard taal hebt ingesteld. Het Engelse winkelzicht gebruikt deze standaard taal. Om dit op te lossen, doe dit. Ga naar Systeem > Configuratie. Selecteer linksboven onder ‘scope huidige configuratie’ de Engelse winkelzicht. Ga vervolgens in de configuratie naar Algemeen > Lokalisatie-opties. Bij Taal, vink uit ‘website gebruiken’, en stel de taal in op Engels. Klik op Configuratie opslaan om de wijzigingen te bewaren.

   • Hoi,

    Dank voor je antwoord. Dat is inmiddels opgelost. Vreemde is wel dat in winkelview backend de Nederlandse view vetgedrukt is en Frans en Engels niet. Frans en Engels zou ik ook kunnen verwijderen. Nederlands niet en is nu blijkbaar default. Nederlands laat ook geen vlag zien in frontend. En het grootste probleem, bij een verkoop vanuit Nederlands storeview kan ik de verkoop niet verzenden en afronden in backend. Net getest door franse taal toe te voegen. Daar werkt alles wel. Enig idee?

    • 1. Het winkelzicht met de dikgedrukte naam is inderdaad het standaard winkelzicht. Dit kun je controleren door via Systeem > Beheer Winkels de standaard winkelnaam te openen.

     2. Als er geen vlag getoond wordt, dan is deze waarschijnlijk niet aanwezig in de template. Deze zou je evt zelf kunnen toevoegen, raadpleeg hiervoor de handleiding van de template (of neem contact op met de verkoper).

     3. Dat je de bestelling niet kunt verzenden/afronden dat is vreemd. Zijn je indexen (Systeem > Beheer indexen) wel in orde? Krijg je een foutmelding als je de bestelling verzendt?

     • Kijk maar eens op de site http://www.platero.nl
      Er zijn nu 4 talen geïnstalleerd, waarvan 2 keer Nederlands. De onderste Nederlandse taal is de default, waar de verzending niet compleet is te maken in backend.
      Misschien wil je inlog codes via pm?

     • Neem even contact met me op via http://www.zign.nl/service.php dan wil ik er wel even naar kijken.

    • Ik heb nu een nieuw winkelzicht Nederlands gemaakt en daar blijkt wel alles te werken. Echter in het overzicht met winkelzichten staat ook nog mijn Nederlads zicht in vetgedrukt. Ofwel dat is blijkbaar de default taal, welke ik niet kan verwijderen. Ik kan deze ook niet uitschakelen, dan is de site niet bereikbaar. Jij nog een idee?

     Michel

     • Het standaard winkelzicht mag je niet verwijderen. Als je deze verwijderd zal je webwinkel niet meer werken. Via Systeem > Beheer winkels > Winkelnaam (middelste kolom) kun je een ander winkelzicht als standaard instellen. Het winkelzicht is overigens niet meteen de taal voor de webwinkel, je koppelt een taal aan het winkelzicht via Systeem > Configuratie > Algemeen > Lokalisatie (wel het juiste winkelzicht selecteren, linksboven).

 4. Ja, stom…. dat laatste wist ik natuurlijk wel…
  Ik wijzig t direct en probeer opnieuw.

  thanks

 5. En alles werkt nu…

  Bedankt voor je hulp/reacties/reminders 🙂

  Michel

  • Graag gedaan! Succes met je webshop! 🙂

 6. Dank je wel voor deze tip! De vertaling is prima.
  Ik ben bezig een volledige schone winkel te installeren in de nieuwste versie 1.9.1 met een nieuwe template. Tot nu toe werkt het allemaal prima. (als ik verder ben beloof ik een sneak peak) Ik kom alleen niet uit 1 ding; De producten met foto’s overzetten van de oude naar de nieuwe installatie.
  Heb je daarvoor misschien dé tip? (al 100 tutorials geprobeerd, maar schijnbaar doe ik iets verkeerd, de customers import lukte wel)

 7. Hoi,
  Ik zou graag het klant gedeelte in het Nederlands willen maar het admin gedeelte in het Engels.
  Kan dat?

  Ik hoor graag van je

  • Hoi Dirk. Als je ingelogd bent in de backend kun je linksonder de taal kiezen die je in de backend wilt gebruiken. Succes!

 8. Hoi,
  Hoe laat ik het admin gedeelte in het EN en het store gedeelte in het NL?

  Alvast bedankt voor een antwoord….

 9. Fantastische uitleg… complimenten!

 10. Duidelijke uitleg. Ik had toch nog een vraagje wat ik nog niet kan terug vinden.
  Ik wil voor een klant die kleding en meubels verkoopt 1 installatie, met ook maar 1 admin gedeelte gaan maken.
  Alles gewoon in het Nederlands. ik begrijp dat ik 2 store views hier voor kan aanmaken.
  Kunnen deze dan een verschillend layout /template krijgen? Maar 1 afreken systeem?
  Moet ik dan maar 1 website en 1 store aanmaken op hoger niveau, of hoe werkt dit?

 11. Hallo, het is helemaal geweldig … alleen … zijn er nu ook zaken vertaald die niet meer in het Engels weergegeven worden …. op mijn home page … en ik heb NL nog niet eens aangezet als keuze, alleen de files geupload ! dus hij werkt misschien zelfs wat te goed ?!

  Op mijn (nieuwe) shop geeft hij op de index / home page de links : Mijn account, Verlanglijst, Blog & inloggen nu niet meer aan in het Engels maar alleen nog in Het Nederlands, dit terwijl Engels geselecteerd is als taal, in het Duits, Russisch en Spaans werkt het nog wel naar behoren ?

  Ik zou het fijn vinden een oplossing te horen …

  Groeten van een “fan” !

 12. Oeps … even doorgelezen…oplossing stond hier al boven! heldere uitleg supertof dat jullie dit doen bedankt!

 13. Ik moet voor mijn magento mob. app een activation key aanvragen, maar eigenlijk kan ik dit niet vinden word wel via de link doorgezet naar Magento eCommerce. Ben al een tijdje bezig met dit verhaal. kan dit ook te maken hebben dat je simicart?? moet hebben. Onze website is http://www.echtemannendragenoranje.nl

  Mvg. Marco