WP Theme Installeren en Voorbeeldinhoud via Data Importer importeren

In deze instructie zal ik je uitleggen hoe je een WordPress Thema kunt installeren, en hoe je de voorbeeldinhoud kunt importeren via de Cherry Data Importer plugin.

Business Analysis and Market Research Agency WordPress Theme
Marshal – Business Analysis and Market Research Agency WordPress Theme #61269

In deze tutorial gaan we het Marshall WordPress Theme installeren. Heb je een ander thema gekocht met Cherry Framework 5? Geen probleem, want de installatie zal grotendeels hetzelfde zijn.

 1. In deze tutorial ga ik er vanuit dat je WordPress 5.0.3 of nieuwer inmiddels hebt geïnstalleerd. Heb je dit nog niet gedaan? Download dan eerst de WordPress software vanaf http://nl.wordpress.org/ en installeer deze op je webhosting pakket.
 2. Heb je WordPress geïnstalleerd? Top. Voor we verder gaan moet je de Klassieke Editor installeren.
 3. De Klassieke Editor wordt geïnstalleerd als een plugin. Ga naar WordPress > Plugins > Nieuwe Plugin en klik bij Klassieke Editor op Installeer. Activeer daarna de klassieke editor.
 4. Nu gaan we het thema installeren in WordPress.

  Begin met het uitpakken van het bestand template_54321_xxx.zip op je eigen computer. Dit .zip bestand bevat alle template bestanden, zoals het WordPress thema en de handleiding, maar ook de voorbeeldinhoud waarmee je de website hetzelfde eruit kunt laten zien als de Live Demo van het thema. Tip: In het bestand documentation.txt vind je de link naar de handleiding van het thema.

 5. Opbouw van template zip bestand
  Opbouw van template zip bestand
 6. Ga naar Weergave > Thema’s. Klik op de button Nieuwe Toevoegen, en daarna op Thema uploaden.
 7. "Weergave

 8. Selecteer het bestand met het thema. Dit is het .zip bestand in het mapje theme, bijvoorbeeld marshall.zip. Klik vervolgens op de button Nu Installeren.
 9. Thema installeren
  Thema installeren
 10. Nadat het thema is geïnstalleerd moet je het activeren. Klik op Activeren.
 11. Thema activeren
  Thema activeren
 12. Bovenin het scherm verschijnt een melding dat je diverse plugins moet installeren. Klik op de button Begin installing plugins.
 13. Ontbrekende plugins installeren
  Ontbrekende plugins installeren
 14. In het volgende scherm selecteer je alle plugins, en vervolgens kies je in het dropdown menu voor Install. Klik hierna op de button Toepassen.
 15. Ontbrekende plugins installeren
  Ontbrekende plugins installeren
 16. Vervolgens worden de plugins geïnstalleerd. Wacht tot de installatie is afgerond, en klik daarna op Return to Required Plugin installer.
 17. Ontbrekende plugins zijn geactiveerd
  Ontbrekende plugins zijn geactiveerd
 18. De plugins zijn geïnstalleerd, maar zijn nog niet actief. Activeer de plugins door ze opnieuw te selecteren, en in de dropdown te kiezen voor Activate en opnieuw op de button Toepassen te klikken.
 19. Ontbrekende plugins activeren
  Ontbrekende plugins activeren
 20. Als de plugins zijn geïnstalleerd en geactiveerd is het lijstje leeg. Klik op Return to the Dashboard. Je bent nu weer terug op de hoofdpagina van het Dashboard.
 21. Alle plugins zijn actief
  Alle plugins zijn actief
 22. De volgende stap is het importeren van de voorbeeldinhoud. Dit is erg handig als je een nieuwe website wilt maken. Na het importeren van de voorbeeldinhoud zal je website dezelfde inhoud bevatten als de Live Demo. Klik op Demo Content > Import.
 23. In het scherm wat verschijnt wordt gevraagd om een XML bestand te uploaden. Klik op de button Upload File.
 24. Een popup venster verschijnt. Sleep het bestand theme/sample_data/sample_data.xml (of een ander xml bestand in deze map) naar dit popup venster, en klik vervolgens op de button Select. Klik daarna op de button Start Import.
 25. De voorbeeldinhoud wordt geïmporteerd. Dit duurt even, laat de importeerder rustig zijn werk doen.
 26. Nadat het importeren is gelukt worden de kleine afbeeldingen (“thumbnails”) opnieuw aangemaakt. Ook dit duurt even.
 27. Het importeren van de voorbeeldinhoud is gelukt.
 28. Nadat het importeren is gelukt krijg je hiervan een melding. Klik op View your site om je website te bekijken.
 29. Business Analysis and Market Research Agency WordPress
  Het installeren van het thema is gelukt!

  Ik hoop dat je deze tutorial handig vindt. Lukt het installeren niet? Neem dan gerust contact met ons op. Goed om te weten: je kunt de installatie ook door ons laten uitvoeren. Voor slechts 35 euro inclusief Btw installeren we de meest recente WordPress versie voor je samen met het thema. Heb je een WooCommerce Themes gekocht? Installeren van een WooCommerce template kost slechts 59 euro inclusief Btw. Vanzelfsprekend importeren we de voorbeeldinhoud voor je zodat je website er exact hetzelfde uitziet als de Live Demo. Voor meer informatie en de voorwaarden neem je contact op met onze klantenservice.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *