WordPress Thema met Cherry Framework 5 installeren

WordPress Thema met Cherry Framework 5 installeren

Cherry Framework 5 is de vijfde versie van het populaire WordPress Theme Framework. Met deze nieuwe versie maak je nog eenvoudiger een website die sneller, compacter en flexibeler is. Alle nieuwe WordPress Themes op onze website zijn voorzien van Cherry Framework versie 5.

Het installeren van een WordPress Theme met Cherry Framework 5 is erg eenvoudig. Wil je weten hoe je je thema kunt installeren? Lees dan verder!

Business Analysis and Market Research Agency WordPress Theme
Marshal – Business Analysis and Market Research Agency WordPress Theme #61269

In deze tutorial gaan we het Marshall WordPress Theme installeren. Heb je een ander thema gekocht met Cherry Framework 5? Geen probleem, want de installatie zal grotendeels hetzelfde zijn.

 1. In deze tutorial ga ik er vanuit dat je WordPress 4.7.2 of nieuwer inmiddels hebt geïnstalleerd. Heb je dit nog niet gedaan? Download dan eerst de WordPress software vanaf http://nl.wordpress.org/ en installeer deze op je webhosting pakket.
 2. Heb je WordPress geïnstalleerd? Top. Nu gaan we het thema installeren in WordPress.

  Begin met het uitpakken van het bestand template_54321_xxx.zip op je eigen computer. Dit .zip bestand bevat alle template bestanden, zoals het WordPress thema en de handleiding, maar ook de voorbeeldinhoud waarmee je de website hetzelfde eruit kunt laten zien als de Live Demo van het thema. Tip: In het bestand documentation.txt vind je de link naar de handleiding van het thema.

 3. Opbouw van template zip bestand
  Opbouw van template zip bestand
 4. Ga naar Weergave > Thema’s. Klik op de button Nieuwe Toevoegen, en daarna op Thema uploaden.
 5. "Weergave

 6. Selecteer het bestand met het thema. Dit is het .zip bestand in het mapje theme, bijvoorbeeld marshall.zip. Klik vervolgens op de button Nu Installeren.
 7. Thema installeren
  Thema installeren
 8. Nadat het thema is geïnstalleerd moet je het activeren. Klik op Activeren.
 9. Thema activeren
  Thema activeren
 10. Bovenin het scherm verschijnt een melding dat je diverse plugins moet installeren. Klik op de button Begin installing plugins.
 11. Ontbrekende plugins installeren
  Ontbrekende plugins installeren
 12. In het volgende scherm selecteer je alle plugins, en vervolgens kies je in het dropdown menu voor Install. Klik hierna op de button Toepassen.
 13. Ontbrekende plugins installeren
  Ontbrekende plugins installeren
 14. Vervolgens worden de plugins geïnstalleerd. Wacht tot de installatie is afgerond, en klik daarna op Return to Required Plugin installer.
 15. Ontbrekende plugins zijn geactiveerd
  Ontbrekende plugins zijn geactiveerd
 16. De plugins zijn geïnstalleerd, maar zijn nog niet actief. Activeer de plugins door ze opnieuw te selecteren, en in de dropdown te kiezen voor Activate en opnieuw op de button Toepassen te klikken.
 17. Ontbrekende plugins activeren
  Ontbrekende plugins activeren
 18. Als de plugins zijn geïnstalleerd en geactiveerd is het lijstje leeg. Klik op Return to the Dashboard. Je bent nu weer terug op de hoofdpagina van het Dashboard.
 19. Alle plugins zijn actief
  Alle plugins zijn actief
 20. De volgende stap is het importeren van de voorbeeldinhoud. Dit is erg handig als je een nieuwe website wilt maken. Na het importeren van de voorbeeldinhoud zal je website dezelfde inhoud bevatten als de Live Demo. Ga naar Extra > Importeren.
 21. Voorbeeldinhoud importeren
  Voorbeeldinhoud importeren
 22. Kies onderaan voor WordPress, en klik op Nu installeren.
 23. WordPress Importeerder installeren
  WordPress Importeerder installeren
 24. Vervolgens klik je op Voer importeerfunctie uit.
 25. WordPress Importeerder activeren
  WordPress Importeerder activeren
 26. In het scherm wat verschijnt wordt gevraagd om een XML bestand te uploaden. Selecteer het bestand theme/sample_data/sample_data.xml en klik vervolgens op de button Bestand uploaden en importeren.
 27. WordPress Importeerder uitvoeren
  WordPress Importeerder uitvoeren
 28. Er wordt aan je gevraagd aan welke auteur je de berichten wilt koppelen. Selecteer je eigen gebruikersnaam in het dropdown menu. Geef aan dat je de bijlagen wilt importeren door een vinkje te zetten bij Download en importeer bijlagen. Klik hierna op de button Verstuur.
 29. Voorbeeldinhoud koppelen aan auteur
  Voorbeeldinhoud koppelen aan auteur
 30. Nadat het importeren is gelukt krijg je hiervan een melding. Klik op Veel plezier om terug te gaan naar het Dashboard.
 31. Importeren is gelukt!
  Importeren is gelukt!

  De volgende stappen zijn alleen van toepassing als het bestand theme/sample_data/widgets.wie is meegeleverd met het thema. Heb je geen bestand widgets.wie? Ga dan verder naar punt 22.

 32. De volgende stap is het importeren van de widgets. Ga naar Plugins > Nieuwe Plugin. Rechtsboven bevindt zich de zoekfunctie. Vul in: widget importer exporter en druk op Enter.
 33. Widget importeerder en exporteerder
  Widget importeerder en exporteerder
 34. Bij de plugin Widget Importer & Exporter klik je op Nu installeren en vervolgens op Activeren.
 35. Widget Importeer & Exporteer installeren en activeren
  Widget Importeer & Exporteer installeren en activeren
 36. Ga naar Extra > Widget Importeer en Exporteer.
 37. Widgets Importeren
  Widgets Importeren
 38. Selecteer het .WIE bestand theme/sample_data/widgets.wie, en klik op de button Importeer widgets.
 39. Widgets Importeren en Exporteren
  Widgets Importeren en Exporteren
 40. Na het succesvol importeren zijn de widget instellingen actief op de website. Het laatste wat we moeten doen is een menu instellen, en de startpagina selecteren.
 41. Widgets importeren is gelukt
  Widgets importeren is gelukt
 42. Open de Aanpasser via Weergave > Customizer. In deze “Wysiwyg” omgeving kun je live de layout van je WordPress website aanpassen. Alle wijzigingen die je aanbrengt zijn direct na opslaan zichtbaar.
 43. De Aanpasser waarmee je de layout van het CherryFramework WordPress Thema kunt aanpassen
  De Aanpasser waarmee je de layout van het CherryFramework WordPress Thema kunt aanpassen
 44. Eerst gaan we het menu instellen. Aan de linkerzijde, klik op Menu’s, vervolgens op Menulocaties. Er zullen meerdere menu posities beschikbaar zijn. Stel de menu’s in die dezelfde menunaam hebben. De overige menu’s kun je overslaan. In dit geval stel je op positie Main het menu Main menu in, en op de positie Social stel je het menu Social in. Voor de overige posities is geen menu beschikbaar met dezelfde naam, deze slaan we over.
 45. Het juiste menu instellen
  Het juiste menu instellen
 46. Klik tweemaal op de button < Terug linksboven (dit is niet het kruisje). Selecteer nu Statische startpagina. Hier kunnen we de voorpagina en de berichtenpagina instellen. Stel de optie Startpagina Toont in op Een statische startpagina. Als Startpagina stel je in Home, en als Berichtenpagina stel je Blog in (als deze pagina niet bestaat, kies dan voor News).
 47. Statische Startpagina instellen
  Statische Startpagina instellen
 48. De laatste stap is om de bewerkingen op te slaan. Klik op Opslaan en Publiceren. Open nu de website in de browser, en bekijk het resultaat!
Business Analysis and Market Research Agency WordPress
Het installeren van het thema Marshall is gelukt!

Ik hoop dat je deze tutorial handig vindt. Lukt het installeren niet? Neem dan gerust contact met ons op. Goed om te weten: je kunt de installatie ook door ons laten uitvoeren. Voor slechts 35 euro inclusief Btw installeren we de meest recente WordPress versie voor je samen met het thema. Heb je een WooCommerce template gekocht? Installeren van een WooCommerce template kost slechts 59 euro inclusief Btw. Vanzelfsprekend importeren we de voorbeeldinhoud voor je zodat je website er exact hetzelfde uitziet als de Live Demo. Voor meer informatie en de voorwaarden neem je contact op met onze klantenservice.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *