WordPress fout: Het thema heeft geen style.css stylesheet.

WordPress fout: Het thema heeft geen style.css stylesheet.

Een van de voordelen van WordPress is dat je je website redelijk eenvoudig een andere uitstraling kunt geven. Dit doe je door het installeren van een nieuw thema. Tussen de vele honderden verschillende WordPress themes vind je altijd wel een thema wat past bij je branche of je niche. Heb je eenmaal een premium WordPress Theme gevonden, dan wil je deze natuurlijk snel installeren. Maar hoe vervelend is het als je tijdens het installeren tegen de foutmelding “Het thema heeft geen style.css stylesheet” aanloopt?

In deze blogpost leg ik je uit hoe je een van de meest voorkomende fouten tijdens het installeren van een WordPress thema kunt oplossen.

 

Nadat je het zip bestand met de template hebt geüpload naar WordPress krijg je deze foutmelding te zien:
Het pakket kan niet geïnstalleerd worden. Het thema heeft geen style.css stylesheet.

of in het Engels:
The package could not be installed. The theme is missing the style.css stylesheet.

Dit betekent dat het bestand niet kan worden geïnstalleerd, omdat WordPress niet weet wat het er mee moet doen. Wat je hebt gedaan is dat je de template hebt geüpload, en niet het thema. Een template zip bestand bevat meerdere onderdelen, waarvan het thema er een is. In het template zip bestand bevindt zich ook een link naar de documentatie, en in sommige gevallen extra afbeeldingen en een Photoshop PSD bronbestand.

Pak het template zip bestand (bijvoorbeeld template_71234_xyz.zip) daarom altijd eerst uit op je eigen computer. Daarna vind je het te installeren thema bestand in het mapje “theme”.

Template mappenstructuur

Om het thema te installeren navigeer je in WordPress naar Weergave > Thema’s > Nieuw > Uploaden. Selecteer nu het thema.zip bestand in het mapje theme en klik op Uploaden. Na uploaden activeer je het thema.

 

Bij de meeste thema’s wordt na uploaden gevraagd om de ontbrekende Wizard Plugin te installeren. Installeer deze plugin om de installatie van het thema te vervolgen. De Wizard Plugin zal je assisteren met het installeren van de overige benodigde plugins (zoals Elementor, Contact Form 7, WooCommerce, etcetera) en het importeren van de voorbeeldinhoud. Nadat je de Wizard hebt voltooid zal de website gelijk zijn aan de thema Live Demo. Wil je meer weten over het installeren van een WordPress thema? Lees dan de instructie die ik eerder schreef over dit onderwerp.

Heb je nog vragen? Laat het met weten via de comments!

2 Reacties
  1. Kun je mij misschien uitleggen waarom ik de fout “Weet je zeker dat je dit wilt doen?” te zien krijg als ik een thema upload naar WordPress?

    1. Dit komt waarschijnlijk omdat het te uploaden thema .zip bestand groter is dan de ingestelde maximale uploadlimiet. Bij sommige hosting providers is dit erg laag ingesteld op bijvoorbeeld 8MB. Dit houdt in dat het thema bestand niet groter mag zijn dan 8 megabyte. Als het zip bestand groter is, dan zou je de uploadlimiet kunnen laten verhogen, of het thema handmatig kunnen uploaden door het zip bestand uit te pakken in lege map (met de naam van het thema) en de map te uploaden naar wp-content/themes.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *