Een Instagram Access Token aanvragen voor je WordPress website (Elementor)

Een Instagram Access Token aanvragen voor je WordPress website (Elementor)

Met de plugin JetElements kun je de werking van Elementor Page Builder uitbreiden. Deze uitgebreide plugin bevat een groot scala aan nieuwe widgets waarmee je je website nog meer flair kunt geven.

In deze korte tutorial ga ik je helpen met het instellen van de Instagram widget in Elementor. Na het afronden van de tutorial kun je je eigen Instagram foto’s weergeven op je website, of je kunt openbare foto’s tonen door een hashtag te gebruiken.

Wat ben je nodig?

• Een Elementor WordPress Theme van Zign
• De JetElements plugin (inbegrepen met de meeste thema’s)
• Een Instagram profiel met foto’s 🙂

Omdat Instagram je niet toestaat om zomaar foto’s van anderen weer te geven op je website, zul je eerst toestemming moeten vragen aan Instagram om afbeeldingen weer te mogen geven. Deze toestemming wordt gegeven in de vorm van een toegangscode, door Instagram Access Token genoemd. Om je foto’s te kunnen weergeven op je website zul je dus eerst een Instagram Access Token moeten aanvragen.

Wat is een Instagram Access Token?

Het Instagram Access Token is een code bestaande uit willekeurig gegenereerde cijfers en letters. Deze unieke toegangscode wordt door Instagram uitgegeven en is persoonlijk. Zonder toegangscode kun je via je website geen toegang krijgen tot je afbeeldingen op Instagram. Met de toegangscode kun je op een veilige manier toestemming verkrijgen om je eigen foto’s weer te geven buiten de app of website van Instagram.

Hoe kan ik een Instagram Access Token aanvragen, en hoe stel ik deze in op mijn website?

Volg deze simpele stappen om je eigen persoonlijke Instagram Access Token aan te vragen.

Stap 1. Bezoek de website instagram.pixelunion.net. Via deze website kun je eenvoudig een toegangscode aanvragen. Klik op de button Generate Access Token.

Goed om te weten: In de veelgestelde vragen van deze website wordt aangegeven dat de website Pixel Union je toegangscode niet zal opslaan, en dat ze ook geen intentie hebben om je foto’s te gebruiken.

Voelt het aanvragen van de code niet goed omdat je bang bent dat je Instagram Access Token in verkeerde handen terecht komt? Wees gerust. Het enige wat je met het Access Token kunt is het weergeven van foto’s. Een Access Token geeft géén toegang tot je persoonlijke gegevens. Er wordt dus ook geen toegang gegeven om iets te plaatsen of te wijzigen op je profiel.

Stap 2. Je wordt doorgestuurd naar de website van Instagram. Vul je Instagram gebruikersnaam en wachtwoord in.

Heb je authenticatie in twee stappen ingesteld? Vul dan ook de toegangscode in die je via een SMS-bericht toegestuurd krijgt.

Stap 3. Vervolgens wordt gevraagd of je toestemming geeft om de foto’s en informatie op je account te mogen uitlezen. Klik op de button Authorize.

Stap 4. Je ziet nu je Access Token verschijnen. Kopieer deze code.

Stap 5. Nu gaan we de code invoeren in WordPress. Open de WordPress beheeromgeving. In het Dashboard klik je op Elementor > JetElements Settings. Open het tabblad Instagram Options. Plak de toegangscode in het veld Access Code en klik op Save om de wijziging op te slaan.

Stap 6. Klaar! Je kunt nu teruggaan naar Elementor Page Builder en de Instagram widget gebruiken om je foto’s weer te geven op je website. Via de optie “What to display” kun je aangeven of je je eigen foto’s wilt tonen, of je kunt een hashtag opgeven om publieke foto’s met deze hashtag te tonen.

Tip: Is de Instagram widget geplaatst in de Footer van je website? Ga dan via het WordPress Dashboard naar de sectie Elementor Templates en bewerk template Instagram.

All done! Je weet nu hoe je je Instagram foto’s kunt laten weergeven op je website. Heb je nog vragen? Laat het me weten via de comments hieronder.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *