Het belang van een goede hostingprovider voor je website

Het belang van een goede hostingprovider voor je website

Wanneer je hebt besloten dat je een website wilt gaan maken, en dat je hier een WordPress thema voor wilt gaan gebruiken, is het moment aangebroken om op zoek te gaan naar goede WordPress Webhosting. Een Webhosting Provider is het bedrijf dat jou ruimte aanbiedt op Internet, waar jij dan je site neer kunt zetten. Er is daarbij een groot aantal hosts die aan WordPress hosting doen. Met andere woorden, dit zijn bedrijven die ervaring hebben met het hosten van een WordPress website, en die daar ook gespecialiseerde ondersteuning bij kunnen bieden. Er zijn alleen zoveel verschillende webhosts, die allemaal om het hardst om je aandacht vragen, dat het lastig kan zijn om een goede keuze te maken. We geven je wat handige tips waar je op kunt letten bij het kiezen van je webhost.

Bedenkt eerst wat voor website je wilt laten hosten

Webhosts bieden pakketten aan waarin snelheid van de website, het aantal te hosten domeinnnamen en de opslagruimte vaak de speerpunten zijn. Je kunt hier je keuze voor een webhost voor een deel van laten afhangen. Stel dat je een website wilt maken met veel foto’s en filmpjes, dan is het belangrijk dat je een snelle site hebt waar je veel opslagruimte bij hebt. Ga je een eenvoudige bedrijfswebsite maken die vooral bedoeld is om informatie over te brengen, dan kan best wat minder uitgebreid omdat je geen GB’s aan ruimte nodig. Het kan ook zijn dat je meerdere sites wilt laten hosten, zodat je deze naar elkaar kunt laten verwijzen om meer bezoek te trekken. Kies dan juist voor een pakket waar je meerdere domeinnamen op kunt laten draaien.

Kijk of een host gespecialiseerde WordPress webhosting aanbiedt

Veel van de webhosts die in Nederland actief zijn, bieden Managed WordPress webhosting aan. Dit houdt bijvoorbeeld in dat het bedrijf als onderdeel van het hostingpakket voor jou al een WordPress-installatie kan klaarzetten. Je hoeft deze installatie dan verder alleen maar in te gaan vullen. Maar je kunt ook bij deze hosts terecht als je vragen hebt over WordPress. Dit is erg handig als je bij het bouwen van je website tegen problemen aanloopt. Standaard webhosts bieden deze service niet. Verder weten deze hosts ook de fijne kneepjes van wat er allemaal mogelijk is met WordPress.

Ga niet meteen voor het goedkoopste pakket

Er zijn momenteel zoveel verschillende webhosts actief, dat de concurrentie enorm is. Voor jou als klant is dat natuurlijk ideaal, want er worden al pakketten aangeboden voor een paar euro per maand. Vaak gaat dit echter wel ten koste van de kwaliteit. Dit soort goedkope webhosts hebben bijvoorbeeld vaker te maken met downtime, en je moet je ook realiseren dat de lage prijs vaak aangeboden kan worden doordat het bedrijf op bepaalde dingen bezuinigt. Vaak is de klantenservice bij deze bedrijven minder goed dan bij een bedrijf dat een duurder pakket aanbiedt. Natuurlijk is het fijn om je site zo goedkoop mogelijk neer te zetten, maar als je een professionele website wilt hebben, is goede hosting wel een van de belangrijkste onderdelen. Je wilt per slot van rekening niet dat klanten je site bezoeken, om dan te zien dat de site tijdelijk offline is.

Bedenk hoe hands-on je wilt zijn

Sommige providers bieden ook Dedicated en VPS webhosting aan. Dedicated webhosting houdt in dat je een gehele server tot je beschikking krijgt, die je helemaal naar eigen inzicht in kunt richten. Bij VPS hosting krijg je een deel van een server, waar je eveneens zelf kunt bepalen wat er allemaal op de server moet komen te staan. De vrijheid die je hierbij krijgt is heel wat waard, maar je kunt je ook afvragen of het echt nodig is om een eigen server te hebben. Vaak heb je bij een standaard hostingpakket al de mogelijkheden die je nodig hebt, zeker als je slechts een bescheiden bedrijfssite gaat maken.

Heb je vragen?

Vind je het lastig om een keuze te maken uit de vele beschikbare webhosts? Neem gerust contact op met onze klantenservice, wij helpen je graag verder.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *