Wat is Material Webdesign?

Wat is Material Webdesign?

Een aantrekkelijk design voor een website is de droom van elke ondernemer. Hoe overtuigender een website is, hoe sneller potentiële klanten een product en/of dienst zullen afnemen. Is jouw website op het gebied van webdesign nog up-to-date en voldoet jouw website aan de webdesign trends van 2015? Laat je inspireren door de trend van 2015, namelijk Material Webdesign. Combineer dit met de overige trends van dit jaar en je hebt gegarandeerd een website die veel bezoekers zal aanspreken.

Wat is Material Webdesign? Material Design borduurt verder op het succes van Flat Design. Material Webdesign is een designthema dat is bedacht en ontworpen door Google-ontwerper Matias Duarte. Het biedt een gevoel van diepte, zonder dat er direct een 3D-omgeving wordt gecreëerd. Daarmee oogt het logisch en natuurlijk, maar voelt het tegelijkertijd futuristisch aan. Tegelijkertijd staat bij dit thema de interactieve feedback centraal. Bezoekers worden op intuïtieve wijze aangespoord om tot actie over te gaan.

Wat zijn typische kenmerken van Material Webdesign?

Material Design heeft een aantal eigenschappen die kenmerkend zijn voor dit design thema. Zo is het design opgebouwd uit verschillende lagen en is er vaak een ronde actieknop. Deze is er om bezoekers aan te sporen tot actie over te gaan. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het versturen van een e-mail of het aanmaken van een contactpersoon. Je zou dus kunnen concluderen dat er met Material Design meer oog is voor design en transities.

Overige trends in 2015

Andere trends die in 2015 ook de boventoon voeren zijn bijvoorbeeld Responsive Design, Flatdesign, een juiste Kleurbalans en het gebruik van ‘echte mensen’ in fotografie. Responsive Design betekent dat jouw website zich aanpast aan het scherm waarmee jouw bezoekers je website bezoeken. Bij Flat Design gaat het vooral om een tweedimensionaal ontwerp zonder diepte. Verder is er ook nog de Kleurbalans: in 2015 zijn het vooral de zachte kleuren die het verschil maken. Tenslotte zijn authentieke en ‘echte mensen’ de trend van 2015. Bij veel websites wordt gebruik gemaakt van stockfotos met modellen. Je bezoekers prikken hier snel doorheen: mensen op een foto moeten er echt uitzien. Uiteraard wel zorgvuldig gestyled, maar foto’s hoeven zeker niet “perfect” te zijn.

Is jouw website up-to-date?

Kortom, voldoet je website nog aan de eisen van deze tijd of is het wellicht tijd om tot actie over te gaan? Material Webdesign kan het verschil maken bij jouw website. Uiteraard geldt dat ook voor de overige trends van 2015. De templates op Zign.nl worden ontwikkeld op basis van de nieuwste technieken, een aantal voorbeelden vind je hieronder.

Material Webdesign WordPress Theme
Material Webdesign WordPress Theme 53677

 

Material One WordPress Theme
Material Webdesign WordPress Theme 53492

 

Material Tripway Travel WordPress Theme
Material Webdesign Theme WordPress Theme 53493 Tripway Travel

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *