Waarom een video op je site voor betere resultaten zorgt

Waarom een video op je site voor betere resultaten zorgt

Het toevoegen van een video aan je website kan onverwachte resultaten opleveren. Goede video’s kunnen er niet alleen voor zorgen dat bezoekers je site hoger waarderen, maar als ze veel gedeeld worden ook extra bezoek genereren. Dit extra bezoek kan er dan weer voor zorgen dat je extra conversies krijgt. Je moet bij het gebruiken van video wel goed op een aantal dingen letten, om het optimale resultaat te behalen.

Waarom ook jij video’s moet gebruiken op je site

Als ontwikkelaar van websites ken je het belang van goede, originele content. Je kunt mensen wel naar je site toehalen, maar als ze daar dezelfde inhoud vinden die ze ook op andere sites tegenkomen, dan is de kans dat men vaker terugkomt niet zo heel groot. Het belang van een goede video wordt daarbij vaak onderschat. Maar denk eens na: als je op Facebook of Twitter kijkt, dan worden daar constant grappige, ontroerende of verrassende filmpjes gedeeld. Als een video aanslaat en vaak gedeeld wordt, dan kan deze zich als een olievlek verspreiden. Een populaire video kan al snel miljoenen keren worden gedeeld. Nu maak je natuurlijk niet zo maar even een populaire video, maar als het je lukt om een goede website video te maken, dan kan dit toch al snel voor goede resultaten zorgen. Maar waar moet je op letten bij het maken van een video?

Waarom ook jij video's moet gebruiken op je site

Tips voor een goede website video

Het heeft geen nut om lukraak een video te maken en te hopen dat je hier wat extra bezoek mee trekt. Je moet er voor zorgen dat de video goed aansluit op je publiek. Plan daarom goed wat je met je video wil bereiken voordat je hiermee aan de slag gaat. Wil je dat mensen je website of bedrijf leren kennen? Of wil je juist dat mensen dankzij de video iets gaan kopen op je site? Of dat er extra bezoekers op je site komen? Een goed plan is onmisbaar om tot een goed resultaat te komen. Bedenk ook goed dat mensen een video pas gaan delen als ze er op een of andere manier door geraakt worden. Grappige, verrassende of ontroerende video’s zijn daarbij altijd het meest populair. Kijk gewoon eens op je Facebook-pagina wat voor video’s er de afgelopen tijd gedeeld zijn en hoeveel keer er bij die video’s op ‘vind ik leuk’ is gedrukt. Dit geeft je een goede indicatie wat er momenteel populair is. Zorg er bij het online plaatsen van een video altijd voor dat je er buttons bij zet waarmee je bezoekers de video eenvoudig kunnen delen met vrienden, familie of collega’s.

Tips voor een goede website video

Waarom een goede video je site kan helpen doelen te bereiken

Laten we voor deze paragraaf eens het begrip landingspagina onder de loupe nemen. Als een bezoeker op een van jouw landingspagina’s aankomt, dan heb je maar een paar seconden om hem ervan te overtuigen dat hij op jouw site moet blijven. De aandachtsspanne van de gemiddelde bezoeker is niet zo groot, je moet dus echt opvallen! Dit lukt simpelweg sneller met een bijzondere video, dan met een standaard marketingtekst. Zeker als je met jouw video je bezoekers weet te raken. Heb je de aandacht van je publiek, dan zijn ze eerder geneigd op je site te blijven en door te klikken. Als je een webwinkel hebt, dan kun je natuurlijk ook op een landingspagina een productvideo zetten van je meest opvallende of populaire product. Deze video helpt niet alleen de aandacht van je bezoeker vast te houden, maar kan ze ook helpen met het maken van de keuze of ze een bepaald product willen kopen. Verkoop je op je site geen producten, maar diensten, maak dan een video waarin wordt uitgelegd wat voor dienst je aanbiedt. Je bezoekers weten dan snel wat de dienst inhoudt en waarom ze die moeten gaan gebruiken.

2 Reacties
Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *