Online CV website maken: 7 Tips

Online CV website maken: 7 Tips

Als werkzoekende kun je social media gebruiken om een baan te zoeken en te vinden. Andersom wordt social media ook gebruikt door werkgevers, zij speuren ook actief naar werkzoekenden. Alle reden dus om jezelf te profileren als werkzoekende op social media. Begin je zoektocht naar werk met het aanmaken van profielen op verschillende social media. Denk hierbij Facebook, LinkedIn, Twitter en Pinterest. Door regelmatig berichten te plaatsen op social media profielen kun je duidelijk maken wat je expertise is en naar welke functie je op zoek bent.

Heb je naast social media ook al gedacht aan het maken van een online CV website? Om nog meer op te vallen als werkzoekende, en je kansen op de arbeidsmarkt verder te vergroten, kun je je berichten op social media voorzien van een link naar je eigen website met je online CV. Werkgevers en recruiters kunnen dan direct doorklikken naar je CV website.

Om een professioneel online CV te maken, geven we je hieronder een aantal tips.

Ook als je ZZP-er bent of startende ondernemer, dan kun je deze tips gebruiken om de aandacht op jezelf of je onderneming te vestigen. Via social media kun je in contact komen met potentiƫle klanten en zo opdrachten binnenhalen.

  1. Maak een website waar werkgevers en recruiters direct kunnen zien wie jij bent en wat je te bieden hebt. Door zelf een CV website te maken voorkom je dat werkgevers moeten betalen om jouw CV te bekijken. Kleinere bedrijven maken meestal geen gebruik van een betaalde Premium versie van LinkedIn, en kunnen niet onbeperkt grasduinen door alle profielen.

  2. Via MotoHosting kun je direct je eigen domeinnaam registreren met je eigen naam. Bestel ook meteen het voordeligste webhosting pakket, inclusief een e-mail adres. Want solliciteren met een @hotmail.com e-mail adres… dat kan beter. Stel je voor dat je Hans de Vries heet, registreer dan bijvoorbeeld www.hansdevries.info en koppel een e-mail adres zoals [email protected] aan je webhosting pakket. Zo begin je met het maken van een merk van je eigen naam!
  3. In je social media profielen omschrijf je wat je zoekt. Breid je Facebook profiel uit met je professionele vaardigheden. Op Twitter plaats je berichten met hashtags welke veelvuldig door recruiters gebruikt worden, zoals #zoektwerk #werk #werkzoekende. Je profiel op LinkedIn stel je open. In al je profielen voeg je een link naar je eigen online CV website.

  4. Promoot jezelf door inhoudelijke berichten de wereld in te sturen en zorg voor interactie. Plaats bijvoorbeeld berichten over ontwikkelingen in je vakgebied. Deel interessante artikelen en reageer op anderen. Dat laatste hoeft niet moeilijk te zijn, je bereikt al veel door een simpel bedankje te geven onder een gedeelde link. Als je vakinhoudelijke inhoud deelt, dan kun je dit verdiepen in een blog op je eigen website. Een goede reden om een link te plaatsen naar je eigen online cv!
  5. Gebruik de juiste zoektermen in je online CV. Werkgevers en recruiters gebruiken Google om CV’s te vinden. Door de juiste zoektermen in je website aan te brengen, kun je goed gevonden worden in zoekmachines. Denk aan functietitels, je vaardigheden, opleidingen, woonplaats, gewenste werklocatie, etcetera.
  6. Update je online CV regelmatig. Werkgevers en recruiters speuren altijd naar nieuwe CV’s, omdat deze werkzoekenden over het algemeen beschikbaar zijn. Kijk jij wel eens verder dan de eerste pagina op Google, nee toch? Werkgevers doen dit ook niet. Als je wilt dat je online CV goed gevonden wordt, houd je CV dan up-to-date door deze regelmatig aan te passen. Voeg je nieuwe cursussen en vaardigheden toe. En heb je wat nieuws te melden? Plaats dit dan ook meteen in een blogpost. Het bijhouden van een blog op je website is een beproefde methode om beter gevonden te worden in Google.
  7. Plaats links naar je social media profielen in je online CV. Ook vanaf je online CV kun je linken naar je profielen op social media. Dit kun je eenvoudig doen door de knoppen te gebruiken die in elke online CV template aanwezig zijn.

Tip: Ben je ZZP-er of startende ondernemer? Dan kun je gebruik maken van een van de zakelijke templates op Zign.nl. Voor elke branche of niche is een template beschikbaar, zodat elke ondernemer een goedkope eigen website kan maken. Elke professionele website template is voorzien van meerdere pagina ontwerpen, een contactformulier, en social media koppelingen. Verhoog de merkwaarde van jezelf of je onderneming, en bestel ook direct webhosting met je eigen domeinnaam en e-mail adres.

Een eigen Online CV Website maken? Gebruik Online CV MotoCMS 3 Landingspagina

Online CV Website MotoCMS 3 Landingspagina

MotoCMS 3 is onze favoriete website bouwer. Met de klik-en-sleep bewerker kun je vooraf gemaakte blokken eenvoudig je CV slepen, en direct aanpassen met je eigen inhoud. In een halve middag, of twee koppen koffie, maak je je eigen online CV met deze template. Bovendien is de website zoekmachinevriendelijk, dus je maakt een online CV wat ook nog eens goed gevonden zal kunnen worden in Google.

Online CV Website MotoCMS 3 Landingspagina

Het Online CV website template voor MotoCMS bevat een landingspagina waarop je je CV kunt publiceren. Deze template koop je voor minder dan twee tientjes. Goed om te weten: de MotoCMS klik-en-sleep website bouwer is inbegrepen met deze template! Wil je de MotoCMS beheeromgeving voor aankoop uitproberen? Dat kan! Via deze link kun je direct inloggen. Wil je een eigen online CV website maken met deze template? Dan kun je deze aanschaffen via Zign.nl.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *