MotoCMS 3: Een nieuw website beheersysteem

MotoCMS 3: Een nieuw website beheersysteem

Update 15 juli 2016: Vanaf versie 3.0.19 is MotoCMS 3 geheel Nederlandstalig!

Recent is een gloednieuwe versie van het MotoCMS website beheersysteem uitgebracht. Een CMS waarmee je in no-time een website kunt maken! Volgepakt met een massa widgets die je kunt gebruiken om een professionele website te maken: fotogalerijen, formulieren, sociale media widgets… alles zit erin. Maak kennis met Moto CMS 3.0: een CMS met supersnelle prestaties, een compleet vernieuwd beheersysteem met “klik-en-sleep” interface, en volledig Responsive design!

Ondanks dat het een compleet nieuw product is, blijft MotoCMS 3 bij zijn oorsprong en biedt het een gemakkelijk te beheren CMS aan met intuïtieve interface en klik-en-sleep functionaliteit. De nieuwe versie is nog eenvoudiger in gebruik dankzij de snelle help functie. Een hulp-icoontje dat je bij elke functie advies kan geven met betrekking tot het gebruik van een bepaalde feature of widget. Op deze manier hoef je geen tijd te verspillen met het leren van codes, of je een weg te banen door verschillende lessen.

MotoCMS 3 is zo eenvoudig dat je alle bewerkingen aan de website helemaal zelf kunt uitvoeren. Het minimalistische dashboard in de beheeromgeving laat na het inloggen alleen een eenvoudig menu zien. In de sectie Pages kun je elke pagina van de MotoCMS template aanpassen. Een keer klikken op een page block, en een sectie met Widgets opent aan de linkerzijde. Nog een keer klikken op een page element opent het scherm met widget instellingen aan de rechterkant. Je kunt de instellingen aanpassen van elk element (zoals uitlijning en spatiëring) en het ontwerp volledig naar je hand zetten. Dus er is geen reden enkele reden om nog in paniek te raken, want met MotoCMS is alles helder.

MotoCMS 3 Dashboard

Het beste nieuws van deze nieuwe MotoCMS versie is dat de templates nu volledig Responsive zijn. In de vorige versie (Moto CMS HTML) moest je de website opnieuw opmaken in de Mobile Editor om deze geschikt te maken voor smartphones. Dat betekende dat je twee verschillende websites moest maken. Met MotoCMS 3 krijg je meteen een Responsive website. En dat niet alleen, je kunt nu direct zien hoe je website er uit zal zien op drie verschillende typen apparaten: computer, tablet en smartphone (smartphone zowel in staande als liggende positie). En dat allemaal direct vanuit het beheerpaneel. Om de verschillende weergaven te bekijken hoef je alleen maar het icoontje van elk apparaat aan te klikken.

MotoCMS 3 Responsive

Je kunt de layout bewerken zodat het altijd goed past. Alle secties hebben opties waarmee je spatiëring kunt instellen, en aan je wensen kunt aanpassen. Met deze opties kun je handmatig de waarden instellen voor elke zijde, of kiezen tussen vooringestelde waarden Small, Medium of Large. Deze waarden zijn standaard ingesteld voor elke template, maar je kunt ze aanpassen als je dat wilt vanuit een speciale sectie met maten en waardes. Het beste hiervan is dat alle veranderingen die je maakt vanuit deze sectie meteen toegepast zullen worden op alle elementen verspreid over de gehele website.

MotoCMS 3 Spatiëring instellen

Wat betreft het template design, je kunt met MotoCMS 3 het design verfijnen en verbeteren. Een voorbeeld is de geweldige kleurenkiezer Color Picker, waarmee je het kleurenpalet kunt aanpassen zoals jij dat wilt. De Color Picker toont de vijf standaard kleuren van het website kleurenpalet zien, met ieder vijf kleurtinten voor elke originele kleur. Op deze manier heb je de beschikking over 25 kleurtinten om het website design aan te passen aan je wensen. Er is ook een sectie met ‘meer kleuren’ waarmee je extra tinten kunt toevoegen aan het palet.

MotoCMS 3 Color Picker

Er zijn diverse opties voor bewegende effecten. Zo kun je de website opmaken met Parallax scrolling effecten, een techniek waarbij de achtergrond langzamer beweegt dan tekst op de voorgrond. Bij het invoegen van een afbeelding in de website kun je de Parallax optie aanvinken om dit effect toe te voegen.

Een andere optie om effecten toe te voegen zijn de maar liefst 42 mogelijkheden om bewegingen toe te voegen aan Widgets. Zo kun je de focus leggen op een bepaalde Widget die geanimeerd wordt ingeladen op het moment deze in beeld komt bij de bezoeker.

De header van de website kun je vastpinnen aan de bovenzijde. Plaats bijvoorbeeld een Menu als widget in de header, en pin de widget vast door deze Sticky te maken. Het zal ervoor zorgen dat het menu altijd zichtbaar is, ook tijdens het scrollen voor de website. Erg handig wanneer je een one-page website ontwikkelt bestaande uit één enkele pagina! (Wil je liever de footer vastpinnen aan de onderzijde? Dat kan ook!)

De sectie met tekststijlen biedt een volledige selectie van alle Google Fonts aan die je kunt invoegen in je website. Je kunt alles veranderen wat nodig is met betrekking tot de lettertypen van je website. Kies eenvoudig een ander lettertype voor de titels of de platte tekst, en stel de kleur, uitlijning en spatiëring in. Net als bij de secties met maten en waardes en de Color Picker, zal elke verandering direct zichtbaar zijn op de website. Alhoewel het op dit moment nog niet mogelijk is om je eigen aangepaste lettertypen aan de site toe te voegen, beloven de ontwikkelaars van MotoCMS dat zulk soort mogelijkheden in de toekomst beschikbaar komen.. wie weet!

MotoCMS 3 Tekststijlen

Een andere feature waar MotoCMS 3 mee pronkt is de handige Mediabibliotheek die je toegang geeft tot alle media bestanden van je website, zoals afbeeldingen, video’s en documenten. MotoCMS ondersteunt de meest populaire bestandformaten zoals jpg/jpeg, png, gif en ico afbeeldingen, en swf, avi, mp4 voor video. Daarnaast kun je video’s insluiten vanaf de meest populaire video websites: YouTube en Vimeo.

De bestandsmanager in de Mediabibliotheek biedt een overzichtelijke mappenstructuur waarmee je alle media bestanden perfect mee kunt organiseren. Je kunt een ongelimiteerd aantal mappen aanmaken, met 5 niveaus aan submappen. Dit zorgt ervoor dat je Mediabibliotheek gestructureerd blijft en je een snel overzicht krijgt van alle foto’s op je website.

Ook PDF bestanden kun je toevoegen aan de Mediabibliotheek, deze bestanden kun je laten openen in een nieuw venster.

MotoCMS 3 Mediabibliotheek

De verschillende Media Widgets helpen je met het presenteren van afbeeldingen of video’s aan je bezoekers. Zo kun je de Carousel Gallery WidgetGrid Gallery Widget gebruiken voor het presenteren van je foto’s, portfolio of je diensten. De Slider Widget helpt je om je content op de homepage te presenteren. Omdat MotoCMS 3 zowel HTML5 als JS animaties ondersteunt, kun je je website aantrekkelijk en interactief maken!

Andere Widgets die geïntegreerd zijn in MotoCMS 3:

  • Basis: Tekst, Afbeelding, Knop, Divider, Menu (tot 3 niveaus), Contact Formulier;
  • Structuur: Rij en Container;
  • Social Media: “Share” buttons, Twitter Tijdlijn, Facebook Pagina Feed, Pinterest Borden;
  • Overig: Google Maps, Video, MailChimp, Disqus, SlideShare, SoundCloud, Iframe, Code Insluiten.

Op dit moment is het beheersysteem beschikbaar in drie talen, Engels (standaard), Duits. Ook de Nederlandse taal zal binnenkort worden toegevoegd aan het beheersysteem, maar het is nog niet precies bekend wanneer.

Het is erg eenvoudig om een contactformulier toe te voegen aan de website. Via de instellingen kun je uitgaande mail privé laten verzenden via een eigen SMTP-server (beveiligd via SSL of TLS, of onbeveiligd). Het ingezonden formulier kan worden verzonden aan verschillende e-mail adressen, en bovendien kan door de bezoeker een bestand als bijlage worden toegevoegd.

Om in contact te blijven met je bezoekers kun je de populaire nieuwsbrievendienst MailChimp middels een widget integreren in de website. Ook Disqus kun je als widget toevoegen, zodat je bezoekers reacties kunnen achterlaten op berichten of pagina’s.

MotoCMS 3 SMTP Instellingen

Je kunt bezoekers statistieken via Google Analytics eenvoudig toevoegen, evenals Google Webmaster Tools wat zich makkelijk laat integreren in de website. Alle MotoCMS 3 website templates zijn in de basis zoekmachinevriendelijk. Het beheersysteem laat je ongeveer alle punten instellen die cruciaal zijn voor het SEO optimalisatie. Op paginaniveau kun je de pagina titel, slug (pagina URL), meta beschrijving en zoektermen invoeren. Door SEO goed toe te passen, zul je meer bezoekers naar je website trekken. Anders dan andere website bouwers, laat MotoCMS je je inhoud optimaliseren inclusief afbeeldingen (naam, titel, alt-tag), wat erg belangrijk is voor SEO. Andere opties die je kunt instellen zijn de mogelijkheid om “no-index” als “no-follow” tags toe te voegen aan elke pagina, en het instellen van “canonical” links in geval er pagina’s zijn met dezelfde inhoud.

MotoCMS 3 SEO

Maak je geen zorgen over webhosting en email! Laat je MotoCMS 3 website hosten door experts, want voor slechts 60 euro (exclusief BTW) per jaar bestel je MotoCMS Webhosting inclusief het eerste jaar een gratis .nl of .be domeinnaam (t.w.v. 10 euro). Daarnaast wordt MotoCMS 3 geheel gratis geïnstalleerd op het MotoCMS Webhosting pakket.

Wil je MotoCMS 3 gebruiken bij een andere webhosting provider? Dat is geen probleem. Om MotoCMS 3 te kunnen gebruiken worden echter wel een aantal specifieke eisen gesteld aan het webhosting pakket. Zo zal je web hosting pakket moeten beschikken over PHP versie 5.3, 5.4 óf 5.5 en een MySQL database. Daarnaast moet de module Zend Guard Loader geïnstalleerd zijn op de webserver. Weet je niet zeker of je webhosting pakket geschikt is? Neem dan contact op met de klantenservice, of kies voor van Webhosting van MotoHosting.

Heb je vragen? De klantenservice is goed bereikbaar en staat klaar om je te ondersteunen met alle vragen die bestaan tijdens het gebruiken van MotoCMS 3. Van het installeren van de template op je web hosting pakket, tot het oplossen van verschillende problemen met betrekking tot het MotoCMS beheersysteem, we zijn er voor je.

Hieronder zie je een aantal van de nieuwste MotoCMS 3 Templates.

moto cms 3 template 54892 moto cms 3 template 54907 moto cms 3 template 54900 moto cms 3 template 54891 moto cms 3 template 53735 moto cms 3 template 53831 moto cms 3 template 53738 moto cms 3 template 53226 moto cms 3 template 53223

Kun je geen geschikte MotoCMS 3 template vinden? Geen probleem! Omdat MotoCMS 3 templates gebouwd zijn met HTML5 en CSS3 in de basis, kan MotoCMS 3 (aangevuld met enkele scripts) worden ingevoegd in vrijwel alle statische HTML templates. Hierdoor krijg je een goed te onderhouden website met een eenvoudig te bedienen content management systeem. Raadpleeg de klantenservice voor informatie en voorwaarden.

Wat vind jij van Moto CMS 3? Zou jij het willen gebruiken om je website te maken?

Eén Reactie
  1. Lijkt me vooral geschikt als cms voor het maken van mooie maar eenvoudige websites, zoals kleinere bedrijfswebsites die er wel strak uit moeten zien

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *