Hoe maak je een goede landingspagina?

Hoe maak je een goede landingspagina?

De afgelopen jaren is het belang van een goede landingspagina sterk toegenomen. Landingspagina’s zijn een onderdeel van een website waar je bezoekers met specifieke sleutelwoorden naartoe haalt. Op deze landingspagina’s kun je specifieke producten aanprijzen, maar je kunt ze ook gebruiken om bezoekers naar andere delen van je website te leiden. Het belang van een goede landingspagina mag dan ook niet onderschat worden.

Wat is het doel van je landingspagina?

Voordat je met de pagina aan de slag gaat, is het van groot belang dat je goed nadenkt over het doel van je pagina. Wil je met deze landingspagina een bepaald product of soort producten in je assortiment aanprijzen? Of wil je dat mensen zich op deze landingspagina inschrijven voor je nieuwsbrief? Een e-boek downloaden? Er zijn heel wat doelen te bedenken voor een landingspagina, maar het is wel belangrijk dat je deze vantevoren weet, zodat je ook weet hoe je de landingspagina in moet gaan richten en wat voor sleutelwoorden je er moet gebruiken.

Wat is het publiek voor je landingspagina?

Niet geheel onbelangrijk: wat voor publiek wil je op je landingpagina hebben? Dit publiek moet ook vantevoren goed gedefinieerd worden, zodat je de tekst op de betreffende pagina hier helemaal op af kunt stemmen. Pas als je weet wat je publiek is, kun je bepalen in welke toon de tekst geschreven moet worden. Dit is ook van belang bij het ontwerpen van de pagina.

Schrijf alleen wat echt nodig is

Het is het beste om de tekst op een landingspagina kort en krachtig te houden. Zet genoeg informatie op de pagina om het verhaal dat je kwijt wilt te kunnen vertellen, maar niet zoveel dat je bezoekers hun interesse kwijtraken. Als een bezoeker je landingspagina heeft gelezen, dan moet hij precies weten wat hij nu zou moeten doen. Uiteraard moet dit goede, relevante content zijn waar de lezer wat aan heeft, zonder spelfouten en zonder al te fanatiek op een verkoop te mikken.

Geef je bezoeker niet al teveel uitwegen

Je wilt als ontwerper van een landingspagina dat deze een specifiek doel bereikt. Geef een bezoeker daarom niet teveel opties om de pagina te verlaten. Je mag de lezers gerust als het ware door een tunnel naar de plek leiden waar je ze wilt hebben. Landingspagina’s hebben vaak slechts een enkel doel, voer dat dan ook door in de links die je op de pagina aanbrengt.

De sleutel naar succes

Sleutelwoorden zijn van groot belang bij het maken van een landingspagina. Per slot van rekening zijn deze woorden er de reden voor dat er sowieso mensen op je pagina komen. Denk er dan ook goed over na welke woorden je gebruikt.

Landingspagina templates

Hieronder zie je een aantal favoriete landingspagina templates, gevonden op Zign.nl:

Onwave Radio Landingspagina Template 54983


 

Woody Wood Landingspagina Template 54723:


 

Business Coach Landingspagina Template 54721:


Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *