Template voor Joomla installeren vanuit Fullpackage

Template voor Joomla installeren vanuit Fullpackage

Laten we het eens hebben over Joomla. Veel mensen die een website willen maken of beheren zullen Joomla installeren, omdat het een uitgebreid CMS met een grote hoeveelheid functionaliteiten. Het kent in Nederland en Belgiƫ een actieve gebruikersgemeenschap en het zal dan ook geen verrassing zijn dat veel websites draaien onder Joomla. Het is erg geschikt voor het ontwikkelen van grote bedrijfswebsites.

In deze blogpost zal ik je uitleggen hoe je een van de Joomla Templates kunt installeren vanuit fullpackage. Na het afronden van de Joomla installatie is je website exact gelijk aan de Template Live Demo, en kun je direct van start gaan met het maken van je website.

Laten we beginnen!

1. Begin met het uploaden van unzip.php en fullpackage.zip naar de hoofdmap van je website. Open unzip.php (via de URL www.jouwwebsite.nl/unzip.php) daarna in de browser. Selecteer het bestand fullpackage.zip en klik op Unzip. Daarna klik je op “To ROOT” om de Joomla Installatie te beginnen.

Belangrijk: Verwijder de bestanden unzip.php en fullpackage.zip van je hostingpakket nadat je het bestand fullpackage.zip hebt uitgepakt!

2. Je bent in de “drie-kliks” installeerder terecht gekomen die je zal helpen met Joomla installeren. Je kunt de installatie in het Nederlands uitvoeren door de taal te selecteren in het keuzemenu linksboven.

3. Vul de Websitenaam in, en maak een account aan voor de website beheerder. Kies een moeilijk te raden gebruikersnaam en een nog moeilijker te raden wachtwoord. Zorg dat je wachtwoord uniek is, en niet wordt gebruikt voor andere accounts.

4. De volgende stap is het invullen van de MySQL database inloggegevens. Je hebt deze gegevens ontvangen van je webhosting provider. Vul de gebruikersnaam en het bijbehorende wachtwoord in, de databasenaam, en de naam van de database server (meestal localhost). Het tabelvoorvoegsel is willekeurig gekozen en hoef je niet te veranderen.

5. Nu kunnen we de voorbeeldinhoud importeren. Elk Joomla Template wordt geleverd inclusief de complete voorbeeldinhoud. Pas na het importeren van de voorbeeldinhoud zal de website exact gelijk zijn aan de live demo. Vergeet deze stap dus niet! Selecteer in het overzicht met voorbeelddata de onderste optie: sample_themeXYZ. Sample Theme is dus de voorbeeldinhoud van de Joomla Template.

7. Even geduld… Je ziet de voortgang van de procedure Joomla installeren. Dit kan een minuutje duren, dus wacht geduldig op de bevestiging.

8. De installatie is gelukt, maar we zijn nog niet helemaal klaar! Wil je een website maken in de Nederlandse taal, dan zul je deze taal nog moeten installeren in Joomla.

Nederlandse taal installeren in Joomla

9. Je wilt dus een website in het Nederlands maken. Laten we deze taal ook in Joomla installeren. Klik op Extra stappen: Installeer talen.

10. In het overzicht zoek je naar Dutch en vink je de taal aan. Kies ook eventuele andere talen die je wilt installeren.

11. Nadat de taal is geïnstalleerd kun je ervoor kiezen om deze in te stellen als standaardtaal voor de website en/of voor de Joomla Administrator. Als je een meertalige website wilt maken (bijvoorbeeld een website met inhoud in zowel de Nederlandse als Duitse taal), zet dan de optie Meertalig op Ja.

12. Voordat je kunt inloggen in de Joomla Administrator zul je eerst de map Installation moeten verwijderen. Klik simpelweg op de button om de map te wissen van je hostingpakket.

13. Bekijk de website! Als alles goed is gegaan zie je de website zoals je deze hebt besteld.

14. Je kunt inloggen in de Joomla Administrator met de inloggegevens die je hebt ingesteld in stap 3.

15. Wil je “Read More” en andere zinnetjes vertalen naar het Nederlands? In deze blogpost lees je hoe je dit kunt doen.

Klaar! Je hebt Joomla geïnstalleerd en kunt nu van start gaan met het maken van je website. Kijk rustig naar de opbouw van de voorbeeldinhoud en de modules, en begin rustig met het aanpassen van de inhoud. Veel succes!

Heb je nog vragen? Laat het me weten via de comments hieronder!

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *