PrestaShop 1.7, is het de overstap waard?

PrestaShop 1.7, is het de overstap waard?

Met PrestaShop 1.7 wordt een flinke stap voorwaarts gedaan in de wereld van e-commerce. De ervaringen met deze nieuwe versie zijn uiterst positief. Het lijkt erop dat PrestaShop met deze versie een ruime voorsprong neemt op het concurrerende beheersysteem Magento 2. Inmiddels zijn de eerste thema’s voor PrestaShop 1.7 verschenen op onze website. Deze PrestaShop 1.7 Themes maken gebruik van de nieuwste mogelijkheden van het beheersysteem, en zijn uit te breiden met diverse modules om de functionaliteit van de webshop te vergroten. Ben je er klaar voor om te upgraden naar PrestaShop 1.7?

De voordelen van PrestaShop 1.7

Laten we eens kijken naar de voordelen van PrestaShop 1.7. Het betreft hier een volledig nieuwe versie van het beheersysteem met een sterk verbeterd en compleet opnieuw ontworpen beheerpaneel (de backoffice), een nieuwe product- en modulebeheer omgeving, en een sterk verbeterde codebase dankzij Symfony 2. Dankzij de verbeteringen in de codebase draait PrestaShop uiterst soepel, ook op een eenvoudig hostingpakket. Dit levert webwinkeliers een kostenbesparing op, want in vergelijking met Magento 2 (en al helemaal in vergelijking met Magento 1) stelt PrestaShop 1.7 minder zware eisen aan de webhosting omgeving.

  • Productbeheer: In dit scherm brengt elke webwinkelier de meeste tijd door. En er is veel goed nieuws! Het is namelijk eenvoudiger geworden om producten toe te voegen aan de catalogus. De nieuwe interface legt de focus voornamelijk ligt op snelheid en eenvoud, zodat het invoegen van producten een fluitje van een cent is. Wisselen tussen producten kan eenvoudig via een popup. Het aanmaken van combinaties -denk hierbij aan kledingmaten en schoenmaten- kan vanaf nu supersnel worden uitgevoerd. Daarnaast is het mogelijk om toetsenbord shortcuts te gebruiken, een product opslaan is nu een kwestie van Ctrl+S in te drukken!
  • Modules: Het beheren van modules is eenvoudiger geworden dankzij de indeling in tabbladen. Het is veel gemakkelijker te worden om geïnstalleerde en niet-geïnstalleerde modules te vinden en te beheren.
  • Verbeterd beheerpaneel: De gebruikersinterface van het beheerpaneel (de backoffice) is volledig opnieuw ontworpen. Het is nu nog eenvoudiger om de juiste onderdelen te vinden. De navigatie is onderverdeeld in slechts drie onderdelen. Er is een onderdeel om te verkopen, een onderdeel om te verbeteren, en een onderdeel om te configureren.
  • Nieuw Standaard thema: Om de winkelervaring te verbeteren is een nieuw default theme ontwikkeld. Het thema is voorzien van een vernieuwde checkout en verbeterde weergave van producten.
  • Nieuw Basis thema: Dit is een beginpunt voor ontwikkelaars die zelf een thema willen ontwikkelen. Dankzij het basis thema wordt het ontwikkelen van een webshop frontend sterk vereenvoudigd, omdat gewerkt wordt vanuit een solide basis.
  • Child Thema’s: Dankzij child themes in PrestaShop blijven zelf aangebrachte wijzigingen aan thema’s behouden bij een update.
  • Symfony Framework: Een robuust framework wat werd geïntroduceerd met PrestaShop 1.7. De nieuwe codebase van het Symfony framework verbetert de prestaties van de webshop, en is vooral merkbaar in de product- en modulebeheer omgeving.

PrestaShop 1.7

Updaten van PrestaShop 1.6 naar 1.7 is niet zomaar mogelijk

Maak je op dit moment gebruik van PrestaShop 1.6? Het is helaas niet zomaar mogelijk om over te stappen naar versie 1.7. Je zou PrestaShop 1.7 nog het beste kunnen zien als volledig nieuw webshop beheersysteem. Een PrestaShop 1.6 thema en veel modules die gebruikt worden in de oude versie kunnen niet worden gebruikt in combinatie met versie 1.7. Goed om te weten, als je nu gebruik maakt van PrestaShop 1.6 dan hoef je nog niet direct over te stappen. Je kunt besluiten om de kat even uit de boom te kijken, want PrestaShop 1.6 wordt nog ondersteund met updates tot en met oktober 2018. Ook wij blijven PrestaShop 1.6 voorlopig nog ondersteunen en zullen nog diverse PrestaShop 1.6 Themes beschikbaar stellen op onze website.

Krachtige thema’s met een solide basis.

Het is duidelijk, PrestaShop 1.7 is een uiterst solide basis voor een webwinkel. De nieuwe PrestaShop Themes zijn nog krachtiger geworden. De thema’s zijn ontworpen volgens de nieuwste design standaarden. Een goed thema zal je als webwinkelier helpen om beter te verkopen. Of je nu alleen in Nederland verkoopt, of wanneer je een internationale webshop hebt met verschillende talen en valuta, het maakt geen verschil. Dankzij de krachtige PrestaShop 1.7 Themes wordt de winkelervaring van je klanten sterk verbeterd!

Decorma PrestaShop Theme 61231

Decorma PrestaShop 1.7 Theme #61231
Een uiterst stijlvol PrestaShop 1.7 theme op maat gemaakt voor meubelzaken, dat is Decorma. Het thema is voorzien van een ingetogen palet met achtergrondkleuren en een dynamische gele kleur op de voorgrond. De vele dynamische effecten in het thema zal de klantbeleving versterken.

ToyJung Speelgoed PrestaShop Theme 61355

ToyJung PrestaShop 1.7 Theme #61231
ToyJung biedt een bruisend ontwerp voor speelgoedwinkels, ontwikkeld met PrestaShop 1.7 als basis. Het ontwerp bevat een combinatie van kleuren die kinderen aanspreken. De grote slideshow en de banners geven je als webwinkelier de mogelijkheden om de beste aanbiedingen van dit moment te tonen.

Smart Electronica PrestaShop Theme 61360

Smart PrestaShop 1.7 Theme #61360
Smart is een electronica webshop thema voor PrestaShop 1.7. Het is uiterst zorgvuldig ontwikkeld, speciaal voor de nieuwste PrestaShop versie. Het thema is “touch” vriendelijk, wat de winkelervaring verbetert en voor tablet en smartphone gebruikers een verademing zal zijn. Dit thema is neutraal en ruim opgezet en zeer geschikt voor verkopers van electronica producten en huishoudelijke apparaten.

Twen Fashion PrestaShop Theme 61230

Twen Fashion PrestaShop 1.7 Theme #61230
Modewinkeliers opgelet, want het is goed mogelijk dat je al tijden op zoek bent naar dit thema. Twen is ontwikkeld met een opmerkelijke lay-out structuur, verlevendigd met kleurrijke elementen en vloeiende animaties. De Ajax winkelwagen stelt klanten in staat om hun favoriete items direct toe te voegen aan het mandje, zonder dat de pagina wordt verlaten.

Conclusie

Al deze ontwerpen geven je de kans om in een mum van tijd een krachtige webshop op te zetten, gebruik makend van het meest moderne webshop beheersysteem van dit moment. Wat vind je er van? Vertel ons wat jij belangrijk vindt in het ontwerp van je webwinkel. Met jouw feedback kunnen de ontwikkelaars nog betere PrestaShop thema’s ontwerpen!

Onthoud dat dit nog maar de eerste beschikbare themes zijn voor PrestaShop 1.7. Blijf onze website in de gaten houden voor nieuwe thema’s.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *