Het voordeel van Magento voor uw webwinkel

Het voordeel van Magento voor uw webwinkel

Vandaag de dag is Magento één van de populairste webshop platformen die veelvuldig gebruikt wordt door diverse ontwikkelaars. Het grootste voordeel van Magento is dat het een open source e-commerce systeem is. Dat wil zeggen dat iedereen kan bijdragen aan de ontwikkeling van het systeem, zoals het creëren van nieuwe functionaliteiten, maar ook themes en extensies (uitbreidingen). Onze ontwikkelaars doen actief mee met het maken van Magento themes die u voor uw webshop kunt gebruiken.

Grote community

Dat Magento onwijs populair is, valt wel af te leiden aan het feit dat het systeem al meer dan 2 miljoen keer is gedownload. Daarbij zijn er ruim 240.000 Magento webwinkels actief over de hele wereld. Een groot voordeel hiervan is dat de community erg groots is en er veel op doorontwikkeld wordt, waardoor het systeem up to date wordt gehouden. Hierdoor kan de webshop ook up to date worden gehouden en daarnaast biedt het systeem u goede uitbreidingsmogelijkheden. Op het moment zijn er vele honderden extensies beschikbaar voor dit systeem, wat het mogelijk maakt extra functionaliteiten aan uw webshop toe te voegen.

Uitgebreide beheermogelijkheden

Magento is een zeer compleet systeem waar veel standaard al in verwerkt zit. Een overzicht van de klanten, hun bestellingen, de actuele statussen van de bestellingen, uw categorieën én producten zijn allemaal terug te vinden in het dashboard van Magento. In het CMS beheersysteem van Magento is alles gemakkelijk bij te houden en te beheren naar eigen wens. Daarbij heeft u via het dashboard in een keer alle belangrijke zaken overzichtelijk bij elkaar.

Ruime keuze in betaal- en verzendmethodes

Voor elke markt zijn de betaal- en verzendmethodes eenvoudig in te richten met de juiste aanpassingen. Zo vereist de Nederlandse markt andere betaal- en verzendmethodes dan de Chinese markt. Standaard betaalmethodes zijn creditcards en betalen op rekening, maar dit is uit te breiden met lokale methodes, zoals iDeal en MisterCash. Verzendmethodes zijn vrij aanpasbaar en u kunt werken met vaste verzendkosten, verzendkosten afhankelijk van gewicht en bestemming of, en dat kan ook, helemaal geen verzendkosten.

Goede vindbaarheid en promotiemogelijkheden

Magento is perfect ingericht om uw webshop snel gevonden te laten worden. Producten en pagina’s zijn gemakkelijk en snel vindbaar te maken door een zoekmachine. Een goede vindbaarheid levert voor uw webshop meer klanten op. Ook is het mogelijk om social media te integreren, wat uw vindbaarheid ook aanzienlijk vergroot. Een grotere doelgroep is bij actief gebruik van social media te bereiken en daarbij kunt u uw klanten ook via dit medium op de hoogte brengen. Denk hierbij aan het promoten van uw producten, wat tevens ook goed mogelijk is via Magento zelf. Speciale aanbiedingen, up-selling, cross-selling en kortingscodes zijn mogelijkheden die in uw webshop kunt verwerken.

Mobiele mogelijkheden

Met een Responsive Magento theme is uw webshop ook geschikt voor mobiele apparaten, zonder dat u zelf iets hoeft aan te passen aan uw webshop. Responsive Magento themes zijn standaard geschikt voor mobiele apparaten doordat uw webshop geschaald wordt weergegeven, afbeeldingen en tekst zijn dus altijd goed leesbaar!

Deze Magento voordelen kunnen uw webshop zeer succesvol laten maken. Met het Magento webshop platform bent u ervan verzekerd dat u uw klanten goed kunt bedienen en het overzicht behoudt.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *