Klant kan niet inloggen (Magento 1.8.1)

De update naar Magento 1.8.1 kan er toe leiden dat klanten niet meer kunnen inloggen. Dit probleem doet zich voor bij sommige templates ontwikkeld voor oudere versies van Magento, zoals Magento 1.7.0.2.

Het probleem wordt veroorzaakt doordat het inlog formulier geen form_key bevat, waardoor geen invoer validatie kan plaatsvinden.

Je kunt het probleem als volgt oplossen.

Maak een backup van de originele bestanden.

1. De volgende bestanden moet je bewerken. Niet alle bestanden zullen aanwezig zijn in je template, een bestand wat niet bestaat kun je overslaan.

/app/design/frontend/default/theme123/template/customer/form.phtml

/app/design/frontend/default/theme123/template/persistent/customer/form.phtml

/app/design/frontend/default/theme451/template/persistent/customer/form/login.phtml

2. Zoek in ieder bestand naar de volgende regel:
<div class="col-2 registered-users">

3. Plaats de volgende regel hier direct onder op een nieuwe regel:
<input type="hidden" name="form_key" value="<? echo Mage::getSingleton('core/session')->getFormKey(); ?>" />

Voorbeeld:
Screen Shot 2014-01-22 at 20.14.44

4. Herhaal de stappen in alle onder stap 1 genoemde bestanden. Sla de gewijzigde bestanden op, en upload ze via je FTP-programma naar de web server.

5. Open het volgende bestand:

/app/design/frontend/default/theme123/template/persistent/checkout/onepage/login.phtml

6. Zoek naar de volgende regel:
<form id="login-form" action="<?php echo $this->getPostAction() ?>" method="post">

7. Plaats de volgende regel hier direct onder op een nieuwe regel:
<input type="hidden" name="form_key" value="<? echo Mage::getSingleton('core/session')->getFormKey(); ?>" />

8. Sla het gewijzigde bestand op, en upload het via je FTP-programma naar de web server.

9. Vernieuw de cache. Ga naar Systeem > Beheer cache, klik Selecteer alle en daarna op Verstuur.

1 Response

1. Hallo Martijn

Ik heb de aanpassingen doorgevoerd in
    /app/design/frontend/default/theme451/template/persistent/customer/form/login.phtml
    en
    /app/design/frontend/default/theme123/template/persistent/checkout/onepage/login.phtml

de andere 2 heb ik niet. Ik heb overigens theme 566 via jullie aangeschaft.
    Cache vernieuwd maar het werkt nog niet.

Nog andere suggesties?