Categorieën toevoegen aan Magento

Een goede categorieën structuur is een van de belangrijkste onderdelen van je webwinkel. Het zal je klanten helpen om niet te verdwalen in je webwinkel, maar ook om ze sneller producten te laten vinden wat ze zoeken.

In de frontend van de meeste Magento themes wordt het overzicht met categorieën aan de boven- of linkerkant weergegeven. In je thema zijn waarschijnlijk al categorieën aanwezig met bijbehorende subcategorieën. Voorbeelden van categorieën zijn: Meubels, Elektra en Kleding. Als je de categorieën verder wilt verdiepen, dan gebruik je subcategorieën. Als een klant een categorie waaronder subcategorieën zijn geplaatst, dan zal er een dropdown menu worden geopend met de onderliggende subcategorieën. Voorbeelden van subcategorieën in een categorie als Elektra zijn Mobiele telefoon's, Camera's en Computers.

Je kunt categorieën als volgt aanmaken.

1. In de backend van Magento, ga naar Catalogus > Beheer categorieën.

De hoofdcategorie van je webwinkel is Default Category. Alle categorieën die je aanmaakt zijn dus feitelijk subcategorieën (en daarin kun je dus ook weer subcategorieën onderbrengen).

2. Open de Default Category. Nu wordt de hoofdcategorie van je webwinkel geopend. Eventueel kun je de naam wijzigen, mocht je dit wenselijk vinden.

3. Klik op Subcategorie aanmaken. Het volgende scherm verschijnt:

categorie2

Vul de volgende velden in:

Naam: De naam van de categorie zoals je die in het menu wilt zien

Is Active: Ja (als deze op Nee staat, is de categorie verborgen voor je klanten)

Omschrijving: Vul een goede omschrijving in voor je categorie, bijvoorbeeld informatie over hoe geweldig de producten zijn die je verkoopt in deze categorie.

Afbeelding: Eventueel kun je een afbeelding toevoegen aan de categorie, deze zal in je webwinkel zichtbaar zijn als je de categorie opent.

Paginatitel: Heel belangrijk voor SEO, deze titel zal ook in de Google zoekresultaten worden weergegeven.

Meta-keywords: leeglaten, of maximaal 3 zoekwoorden invullen.

Meta-omschrijving: Nogmaals de omschrijving, maar nu voor zoekmachines. Wat je hier invult zal zichtbaar zijn in de Google zoekresultaten.

Include in Navigation Menu: Vul Ja in om de categorie in het menu te laten verschijnen.

Eventueel kun je de tabbladen Display Settings, Eigen ontwerp, Categorie producten nog invullen, voor nu slaan we dit over.

Klik op Categorie Opslaan om de categorie op te slaan.

2 Responses

 1. Is het mogelijk om twee menu items uit verschillende categorieën bij elkaar uit te laten komen….

  bv

  GPS
  – acc gps -> pagina met geheugen kaarten

  Camera’s
  – acc camera -> pagina met geheugen kaarten

  Beide pagina’s zijn het zelfde maar staan in een andere categorie…..

  kan dit ??

  Gr, Roland

  • Dit kun je zeker instellen, hiervoor gebruik je URL-herschrijvingen. Via Catalogus > URL-herschrijf beheer kun je dit instellen. Check deze video: https://vimeo.com/27533478